NEĆETE VEROVATI KAD ČUJETE ŠTA IZLAŽU U OVOM MUZEJU: Prava atrakcija u Malmeu, umesto ulaznica - KESE ZA POVRAĆANJE
Muzej u Malmeu, Foto: Printscreen/Instagram/disgustingfoodmuseum

ZANIMLJIVOSTI

NEĆETE VEROVATI KAD ČUJETE ŠTA IZLAŽU U OVOM MUZEJU: Prava atrakcija u Malmeu, umesto ulaznica - KESE ZA POVRAĆANJE

Ovaj muzej otvoren je 2018. godine i glavna je atrakcija u Malme

Objavljeno:

U poslednje vreme švedski grad Malme dobija veliku pažnju zbog Evrosonga. Mnogi su tamo stigli upravo zbog ovog takmičenja, no ovaj grad ima još štošta drugo da ponudi. Jedna od najzanimljivijih aktivnosti u ovom gradu definitivno je odlazak u Muzej odvratne hrane, rezerviran samo za one najhrabrije.

Ovaj muzej otvoren je 2018. godine i glavna je atrakcija u Malmeu, a na TripAdvisoru je Muzej odvratne hrane rangiran kao broj 1 na listi od devedeset i četiri stvari koje treba uraditi u Malmeu.

Šta je sve ovde izloženo?

Muzej je posvećen hrani iz celog sveta koju neki ljudi smatraju odvratnom ili odbojnom, a u njemu se trenutno nalazi preko 80 eksponata hrane i pića koje posetioci mogu videti, pomirisati, a ako su dovoljno hrabri, i probati. Zanimljivo je da posetioci umesto ulaznice ovde dobiju vrećicu za povraćanje, što već na samom početku daje nagoveštaj da se u ovom muzeju nalazi nešto zaista odvratno.

Međutim, šta se ovde stvarno nalazi? Za početak, tu je Surströmming, fermentirana švedska haringa koja se smatra jednom od najsmrdljivijih namirnica na svetu (navodno smrdi po truleži), kao i casu marzu, sir prepun živih crva sa Sardinije.

No, to nije sve. Druge namirnice uključuju Durian, poznato smrdljivo voće iz Tajlanda, penis bika, pečeno zamorče iz Perua, smrdljivi tofu iz Kine, osušene smrdibube iz Zimbabvea, kungu tortu napravljenu od zgnječenih muva, pržene skakavce, sok od žaba i mišje vino, pirinčano vino s dvesta beba glodara.

Korisne informacije

Ovaj je muzej otvoren svakog dana od 11 do 17 časova, a može se ući sve do 16 časova. Cena karte iznosi 19 ecra za odrasle, 15 ecra za studente i penzionere, 7 evra za decu uzrasta od 6 do 15 godina, a za decu mlađu od 6 godina ulaz je besplatan. Više informacija možete pronaći ovde.

Bonus video:

01:52

MUZEJ GRADA BEOGRADA ODLIKOVAN ORDENOM PRVOG STEPENA! Direktorka za Kurir: Imamo razne aktivnosti, država je to prepoznala

(Espreso/Index/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.